Román sajtóértesülés: Tiborcz István Bukaresten vásárol csúcskategóriás irodaházat

A Tiborcz István által tulajdonolt Gránit Alapkezelőhöz kerülhet a bukaresti Equilibrium 1 irodaház, a felvásárlásról szóló tárgyalások a végső szakaszban vannak – értesült a Cotidianul című román újság.

A lap azt írja, a svéd Skanska, a világ egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője

40-50 millió euróért (16-20 milliárd forint) értékesítheti a bukaresti irodaházat, ami a miniszterelnök vejének belépését jelentené a román ingatlanpiacra. A román főváros északi részén, a Barbu Văcărescu üzleti negyedben található Equilibrium 1 egy A-kategóriás irodaház, 12 emelettel és 20 700 négyzetméter bérelhető alapterülettel. A 2019 végén átadott, modern kialakítású épület 3500 négyzetméternyi zöldterületet is magába foglal. Olyan különböző szektorokból érkező nagyvállalatokat bérelnek itt átlagosan 1000 négyzetméternyi irodahelyiséget, mint a Signal Iduna, az Iron Mountain, a Secom Healthcare és a Newton.

A tranzakció létrejöttével Tiborczék tovább terjeszkednének a nemzetközi, első sorban közép- és kelet-európai piacokon. A Cotidianul szerint

a felvásárlással régiós szinten jelentős ingatlanpiaci befektetővé válnának.Nem Tiborcz az első hazai közpénzmilliárdos, aki feltűnik a román ingatlanszektorban: korábban a Jellinek Dániel tulajdonában lévő Indotek vásárolt bevásárlóközpontot Marosvásárhelyen és két irodaházat Bukaresten.

A Gránit Alapkezelőt Tiborcz idén nyáron adta el a közvetlen tulajdonában álló BDPST Capital Zrt. a közvetetten szintén az Orbán-vő résztulajdonában lévő Gránit Banknak, és ennek köszönhetően még óriási osztalékhoz is hozzájutott.

Kapcsolódó
A kormány suttyomban megveszi a Dürer Park irodaházait, és már ki is fizetett 80 milliárdot
Ezúttal a Garancsi-Tiborcz páros örülhet, a végösszeg 120 milliárd forint lehet. A Városliget mellé Nagy Márton minisztériuma és a Magyar Fejlesztési Bank költözhet.

The post Román sajtóértesülés: Tiborcz István Bukaresten vásárol csúcskategóriás irodaházat first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed