Halálos áldozata is van Amerikában a McDonald’s eddigi legnagyobb botrányának

A héten 49 ember betegedett meg, egyikük pedig életét is vesztette, miután az étteremben evett.

Mi történt? A héten az Egyesült Államokban 49-en megbetegedést és egy halálesetet hoztak összefüggésbe a McDonald’s gyorsétteremmel: az érintettek mindegyike evett Quarter Pounders-t az étteremben, a vizsgálat pedig arra jutott, hogy vagy a szendvicsben lévő hagyma vagy a marhahúspogácsa volt E.coli baktériummal fertőzött.

Reakció. Az eset után a McDonald’s amerikai üzleteinek körülbelül egyötöde levette a Quarter Pounders-t az étlapról, és több államban leállították a hagyma és a negyedfontos marhahúspogácsák használatát. Az alapanyagokat beszállító Taylor Farms Colorado ugyan a hagymán nem talált E. coli nyomokat, a terméket kivonta a piacról, illetve más gyorsétteremláncok, például a KFC, a Taco Bell és a Pizza Hut is eltávolították a friss hagymát a fogásaikból.

Mit kell tudni az E.coli fertőzésről? Az Escherichia coli vagy az E. coli gyakori baktérium, de bizonyos típusai megbetegedéshez vezethetnek. A fertőzések akkor fordulhatnak elő, ha valaki lenyeli a baktériumot, gyakran szennyezett élelmiszer vagy víz elfogyasztásával, vagy nem megfelelő fürdőszobai higiénia miatt terjed. Bár sokszor kezelés nélkül elmúlik, de okozhat súlyos problémákat, melyek kórházi kezelést igényelnek. Leginkább az idősek, az 5 évnél fiatalabb gyermekek és a legyengült immunrendszerű emberek vannak leginkább kitéve a fertőzés kockázatának.

The post Halálos áldozata is van Amerikában a McDonald’s eddigi legnagyobb botrányának appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed