Megjelent a rangsor, itt az ország tíz legjobb gimnáziuma

Megjelent a HVG legfrissebb rangsora az ország legjobb gimnáziumairól: az élen ezúttal az V. kerületi  Eötvös József Gimnázium végzett, megelőzve az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumát és a tavalyi első, szintén budapesti a Fazekas Mihály Gimnáziumot.

A legjobb tíz:

Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)
Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)
VII. Kerületi Madách Imre Gimnázium (Budapest)
Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest)
Veres Pálné Gimnázium (Budapest)
Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
Lovassy László Gimnázium (Veszprém)

A legjobb tízbe épp csak befért egy vidéki intézmény, a veszprémi Lovassy, a legjobb húszba még négy iskola fért be a fővároson kívülről: az egyaránt győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, illetve a Révai József Gimnázium és Kollégium, valamint a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája.

A rangsorban szereplő intézmények ötöde egyházi fenntartású, közülük a legeredményesebb a 7. helyen szereplő Deák Téri Evangélikus Gimnázium. Az alapítványi és magániskolák közül kiemelkedik az Alternatív Közgazdasági Gimnázium, amely idén a 23. helyet szerezte meg.

A lista egyébként évről évre hasonló eredményeket szokott hozni, általában a fenti intézmények váltják egymást az élmezőnyben. A 100-as listára összesen 14 intézmény került fel újonnan. További részletek és a teljes 100-as ranglista a HVG cikkében.

The post Megjelent a rangsor, itt az ország tíz legjobb gimnáziuma first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed