Tízperces utazást kínál 78 millióért egy kínai cég

Turistákat küldene az űrbe a kínai Deep Blue Aerospace 2027-től – jelentette be az űrkutatási vállalat október 23-án. Egy jegyért 1,5 millió kínai jüant (körülbelül 78 millió forint) kérnének el.

A cég azt ígéri, ezért az árért életre szóló élményt adnak utasaiknak, akik a súlytalanság megtapasztalása mellett megfigyelhetik a Földet is a világűrből.

A turistákat egy Rocketaholic nevű rakéta és űrkapszula együttessel repítenék a Földön kívülre.

Amint a Space.com írja, a Rocketaholic hasonlít az amerikai Blue Origin űrcég New Shepard nevű rakéta és űrkapszula együtteséhez, amely 6 utas befogadására képes. A New Shepard repülései 10–12 percig tartanak indulástól a landolásig, feltehetőleg a kínai cég ügyfelei is nagyjából ennyi ideig tartó utat kapnak majd a pénzükért.

Deep Blue Aerospace A Rocketaholic illusztrációja.

A Deep Blue Aerospace képviselői elmondták, a Rocketaholic 2026-ban számos teszten fog átesni, hogy megbizonyosodjanak róla, teljesen biztonságos vele a repülés. Éppen ezért a kereskedelmi utazásokra csak 2027-től kerülhet sor.

Emellett egy másik kínai cég is tervez beleszállni az űrturizmusba: a CAS Space jelenleg is dolgozik a saját járművén, amely már a következő néhány évben készen állhat az utazásokra.

Kapcsolódó
Havonta indul turistajárat az űrbe
Vannak, akik évtizedek óta várnak erre.

The post Tízperces utazást kínál 78 millióért egy kínai cég first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed