Javítja az agyi egészséget, és csökkenti a fertőzés kockázatait – gyömbér

Napjainkban nagyon sokan kedvelik a gyömbért. Nem is csoda, hiszen nagyon kellemes az íze, akár ételhez adjuk, akár tea formájában fogyasztjuk. Jól is tesszük, ha rendszeresen eszünk gyömbért, ugyanis nagyon sok pozitív hatása ismeretes, mutatjuk is, melyek ezek!

A gyömbért elsősorban az émelygés és a hányinger csillapítására használhatjuk. Nagyon hatékony még az emésztési zavarok kezelésében is, úgymint puffadás, fokozott bélgázképződés, emésztőrendszeri és bélrendszeri panaszok.

A gyömbér blokkolja a prosztaglandinok termelődését, ily módon nagyon hatékonyan képes a fájdalom csillapítására is. A prosztaglandinokról azt kell tudni, hogy fokozzák a szervezetben a gyulladást és a simaizmokban a görcsöket. Ha menstruációs görcsöktől szenvedünk, mindenképpen próbáljuk ki a gyömbért, ugyanis van olyan hatékony, mint a fájdalom- és görcsoldó gyógyszerek.

A gyömbér nemcsak az éhgyomri vércukorszintet csökkenti nagyon hatékonyan, de a vércukorszintet is nagyszerűen szabályozza 2-es típusú cukorbetegség esetén is. Azonban a gyömbér kölcsönhatásba léphet vényköteles gyógyszerekkel, így mielőtt elkezdenénk a gyógynövényt rendszeresen fogyasztani, mindenképpen egyeztessünk a kezelőorvosunkkal.

A gyömbér rendszeres fogyasztása még a memóriára is pozitívan hat. Egy kutatás során a vizsgálati személyeknek gyömbért kellett fogyasztaniuk. A vizsgálat végeztével megállapításra került, hogy ezeknél az embereknél fokozta a memóriát, és növelte a figyelmet a gyógynövény.

Mivel a gyömbér remek gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, így migrénes fejfájás esetén is nagy hasznát vehetjük.

A gyömbér nagyon hatékony az ízületi gyulladásban szenvedő személyek számára. Egy kutatásba ízületi gyulladásban szenvedő embereket vontak be. Az egyik csoport tagjai gyömbérkivonatot, míg a másik csoport tagjai csupán csak placebót kaptak. A vizsgálat három hónapig tartott. A vizsgálat végeztével azoknál a személyeknél csökkentek a gyulladásos markerek, akik gyömbérkivonatot fogyasztottak, a másik csoport tagjainál nem értek el ilyen pozitív hatásokat.

Ha fogyni szeretnénk, akkor is számíthatunk a gyömbérre. Egyrészt sok rostot tartalmaz, amely könnyen eltelít, másrészt nagyon eredményes a testzsír csökkentésében.

A gyomorfekély egy nagyon fájdalmas betegség, amelyet elsősorban a H. pylori nevű baktérium okozhat. Azonban a gyömbér meggátolja ennek a baktériumnak az elszaporodását, és így csökkentheti a gyomorfekély és más gyomorbetegségek kialakulását.

A gyömbér nagyon hatékony lehet a hányinger csillapításában, főként azoknál, akik műtét után, terhesség vagy kemoterápia miatt szenvednek ettől a panasztól. Ha ilyen tünetet tapasztalunk, kortyolgassunk el egy csésze gyömbérteát, és szinte azonnal megszűnnek a kellemetlen panaszaink.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed