Washington Post: A bevándorlásellenes Musk illegális munkavállalóként kezdte az USA-ban

A dél-afrikai születésű Elon Musk illegális munkákkal kezdte karrierjét az Egyesült Államokban, miután felhagyott kaliforniai posztgraduális tanulmányaival. A multimilliárdos múltjának kevésbé fényes időszakát feltáró Washington Post szembeállította az epizódot Musk mostani bevándorlásellenes kijelentéseivel.

A Tesla és a SpaceX főnöke az elmúlt hetekben Donald Trump második elnöki megbízatásért folytatott kampányának legnagyobb támogatója lett. Musk a „nyitott határok” ellen is felszólalt, saját múltjáról pedig azt közölte, hogy „legális szürke terület” volt, ahogy annak idején diákból vállalkozóvá vált.

A Washington Post azonban szombaton arról számolt be, hogy a világ jelenlegi leggazdagabb embere szinte bizonyosan, hogy megfelelő papírok nélkül dolgozott 1995-ben az Egyesült Államokban, miután otthagyta a Stanford Egyetemet, hogy egy új alapítású cégen, a Zip2-ben dolgozzon, amely később körülbelül 300 millió dollárért adott el.

Jogi szakértők szerint a külföldi diákok akkor sem hagyhatják ott tanulmányaikat, hogy céget alapítsanak, ha nem kapnak fizetést. A Post azt is megjegyezte, hogy – a 2001. szeptember 11-i, az Egyesült Államok elleni terrortámadást megelőzően – a diákvízum szabályozása lazább volt.

A jelenlegi elnök, Joe Biden egy szombati pittsburgh-i demokrata kampányrendezvényen álszentséggel vádolta Muskot, amiért Donald Trump republikánus elnökjelölt prominens támogatójaként úgy vált az utóbbi időben a migráció és a nyílt határok éles kritikusává, hogy közben épp ő maga kezdett el illegálisan dolgozni az országban – írja a CNBC.

A világ leggazdagabb emberéről kiderült, hogy illegális munkavállaló volt, amikor ide jött. Iskolába kellett volna járnia, amikor diákvízummal érkezett. Nem járt iskolába. Megszegte a törvényt. Aztán mindenféle »illegális bevándorlóról« beszél, akik felénk jönnek

– mondta az elnök, majd Trumpot és a republikánusokat is kritizálta, amiért nem fogadták el a szerinte a határproblémákat megoldó törvényt. „Ma kevesebb ember lépi át illegálisan – vagy bárhogyan – a határt, mint Trump harmadik elnöki éve óta bármikor” – tette hozzá.

The post Washington Post: A bevándorlásellenes Musk illegális munkavállalóként kezdte az USA-ban first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed