A Nébih Oktatási Program csapata a napokban gyűjtötte össze közösségi oldalán a legfontosabb élelmiszer-biztonsági tippeket, hogy a karácsonyi menü sztárfogása, a rántott pontypatkó ne okozzon kellemetlen panaszokat az ünnep lakoma után.
Mint írták, a nyers hal – mint minden nyers élelmiszer – hordozhat szemmel nem látható szennyeződéseket. Vásárlása, tárolása és elkészítése során ezért figyelnünk kell arra, hogy az esetleges keresztszennyeződéseket megelőzzük.
A posztban kiemelték: amennyiben mirelit terméket vásároltunk, ügyeljünk arra, hogy a hűtőben olvasszuk fel, semmiképp ne fagyasszuk vissza, illetve a minőségmegőrzési idő lejáratát követően három hónapon belül mindenképp használjuk fel.
Ami a kész halételek tárolását illeti, a szakértők azt javasolják, a halból készült ételt lehetőleg az elkészítése után mihamarabb fogyasszuk el, és ne tároljuk.
Tartsuk szem előtt az élelmiszerbiztonságot, hogy az ünnepi étkezések valóban mindenki számára örömet hozzanak!
– zárták a bejegyzést.
The post Ezért ne fogyasszuk el másnap a rántott pontyot first appeared on 24.hu.