Egy boltban vásárolt leves miatt halt meg egy nő, az olasz Egészségügyi Minisztérium közleményt adott ki

Meghalt egy 79 éves nő Olaszországban, miután megevett egy szupermarketből vásárolt articsókalevest – írja a Femcafe az Il Fatto Alimentare cikke alapján.

A hatóságok megvizsgálták a nő otthonában talált készétel maradékát, és baktérium okozta súlyos ételmérgezés nyomaira, Clostridium botulinum toxinra akadtak.

Az olasz Egészségügyi Minisztérium közleményt adott ki a történtek után, amelyben felhívták a figyelmet, hogy ezeket a termékeket minimum 5 percig forralni szükséges fogyasztás előtt. Habár az ilyen levesek igen népszerűek, mert csak néhány percig kell őket melegíteni a mikróban, de ez nem mindig elegendő a Clostridium botulinum baktérium elpusztításához. A levesek minőségének megőrzése csak a levesek 6 °C alatti hőmérsékleten tartása, tehát folyamatos hűtve tárolás mellett biztosítható, azonban a hűtőlánc többször is megszakadhat akár a boltban, illetve a szállítás és otthoni tárolás során.

The post Egy boltban vásárolt leves miatt halt meg egy nő, az olasz Egészségügyi Minisztérium közleményt adott ki first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed