Ezekkel a módszerekkel télen is élvezhetjük az alma zamatos ízét

A nyári időszakban az almatermés bőséges és ízletes, de gyakran többet szüretelünk, mint amennyit azonnal fel tudunk használni. Ezekkel a módszerekkel még télen is élvezhetjük a finom almáinkat, írta a Magyarországom.

Fagyasztás A fagyasztás egy egyszerű és hatékony módja az alma elrakásának.

Az almákat először mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre vagy darabokra.
Tegyük az almákat egy síkfelületre, például egy tepsire, és helyezzük őket a fagyasztóba.
Amikor az almák megfagytak, tegyük őket zárható zacskókba vagy légmentesen lezárt dobozokba.

Almalekvár

Az almalekvár készítése nemcsak ízletes, de tartósított formában is megőrzi az alma ízét.

Mossuk meg és hámozzuk meg az almát, majd vágjuk apró darabokra.
Főzzük fel az almát kevés vízzel és egy kevés cukorral, majd főzzük addig, amíg az alma puha és pépes nem lesz.
Tegyük az almalekvárt sterilizált üvegekbe és zárjuk le őket légmentesen.
Az almalekvárt hűvös, sötét helyen tároljuk, és hosszú hónapokon át élvezhetjük az ízletes ízét.

pixabay

Almabefőtt

Az almabefőtt szintén remek módja az alma tartósításának.

Mossuk meg és hámozzuk meg az almát, majd vágjuk karikákra vagy kisebb darabokra.
Főzzük fel az almát cukorral és ecettel vagy citromlével, majd ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval.
Tegyük az almabefőttet sterilizált üvegekbe és zárjuk le őket légmentesen.
Az alma zamatos ízét egész télen élvezhetjük.

Szárított alma A szárított alma egészséges és tápláló csemegévé válik a téli hónapokban.

Mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre az almát, majd terítsük ki őket egy tepsire.
Szárítsuk meg az almát napos, száraz helyen vagy sütőben alacsony hőfokon.
Miután az almák megszáradtak, helyezzük őket légmentesen lezárt dobozokba, és így hónapokon át élvezhetjük az ízletes ropogtatnivalót.

pixabay

 “Napi egy alma – az orvost távol tartja.”

Ez a gyümölcs minden porcikájában különösen értékes táplálék.
Húsa 8-13 százaléknyi gyümölcscukrot tartalmaz, egy közepes nagyságú nyers almában 80 kalória van, 21 gramm szénhidrátot, 3,7 gramm rostot, és 10-15 mg C-vitamint tartalmaz.
A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős.
Vízoldékony rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet. A tapasztalatok szerint főve, párolva a hasmenés, nyersen a székrekedés ellen vethető be.
Kedvezően hat a bélflórára.
Csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet.

Kapcsolódó
Egyszerűen elkészíthető almakompót, a régi idők kedvelt íze
A régi időkben elképzelhetetlen lett volna nélküle a vasárnapi ebéd, amikor a rántott hús kapott helyett az asztalon.

The post Ezekkel a módszerekkel télen is élvezhetjük az alma zamatos ízét first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed