Bár egyszerű megoldás és a mosogatást is segít megúszni, nem javasolt a megnyitott konzervdobozt a hűtőbe tenni – írja az IFLScience. Az ilyen módon tárolt élelmiszerbe ugyanis idegen anyagok is bejuthatnak.
Amikor megnyitunk egy konzervdobozt, az addig lezárt csomagolás belseje hirtelen megtelik oxigénnel.
A folyamatot felgyorsítja, ha a csomagolásban valamilyen savas étel található, például paradicsom.
A konzervek anyagában főleg vas és cink található, amelyek az egészségre kis mennyiségben teljes ártalmatlanok, sőt szervezetünknek szüksége is van rájuk. Ugyanakkor még ezek a fémek is megváltoztathatják ételünk minőségét, és fémes utóízt hagyhatnak maguk után.
Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy az élelmiszereket mindig tiszta, légmentesen zárt dobozokban, edényekben tároljuk a hűtőben. A legbiztosabb megoldást a műanyagból és üvegből készült, fedeles ételhordók jelentik.
The post Ezért rossz ötlet konzervdobozt tenni a hűtőbe first appeared on 24.hu.

