Ha odaég az étel az edényben van, aki a fizikai erejét dobja be és veszettül súrolni kezd. Van, akit nem érdekel a kemikáliák negatív hatása, és a lehető legdurvább vegyszerrel esik neki az odakozmált daraboknak, a türelmesebbek alágyújtanak, és várják, hogy a lassan gyöngyöző víz elvégezze a piszkos munkát. De van egy módszer, ami minden edény esetben bevethető, írta a Nők Lapja.
A jó öreg szódabikarbóna és a citrom duója minden típusú edény esetén jól működik, a rozsdamentes acél- és rézedényeket pedig még ragyogóvá is teszi.
Kezdetnek próbálj meg forró, enyhén mosószeres vízzel minél több odaégett ételmaradékot eltávolítani, majd öblítsd le az edényt.
Ezután szórj körülbelül negyed csésze szódabikarbónát a nedves edény vagy serpenyő aljára.
Majd vágj félbe egy citromot, és dörzsöld át vele a serpenyő/edény alját. Lesz némi pezsgés – ez az a reakció, ami segít fellazítani az odaégett darabokat.
Ha megvagy, öblítsd le alaposan az edényt. Szükség esetén ismételd meg a műveletet a citrom másik felével.
A konyhai eszközök tisztán tartása egy kulcsfontosságú dolog. A fa vágódeszkák talán minden háztartásban jelen vannak, strapabíróak, jól használhatók, ám a tisztításuk odafigyelést igényel a megfelelő higiénia és a hosszú élettartam érdekében. Eláruljuk, hogy mit kell tenni, hogy a fa vágódeszkánk makulátlanul tiszta legyen.
The post Ezzel a trükkel makulátlanul tiszta lesz az odaégett edény first appeared on Sokszínű vidék.