Gerendai elmondta, miért csúszik a kultikus étterem újranyitása

Mi történik a legendás Kádár Étkezdével, amelynek újranyitását szeptemberre ígérte új tulajdonosa, Gerendai Károly? 

Mi történt? Csúszik Gerendai Károly Kádár Étkezdéjének újranyitása, de  beruházás strartra készen várja a szükséges engedélyeket, amelyek birtokában két hónap alatt végére érhetnek a tervezett munkálatoknak. Reális esély azonban már csak az év végi nyitópartira lehet, írta szerdán a vg.hu.

Kontextus. Ahogyan arról idén nyáron mi is írtunk, Gerendai Károly Sziget- és Costes-alapító megvette a covid alatt bezárt, budapesti Kádár étkezde ingatlanját és a nevet is. Az étkezde már a májusi Gourmet fesztiválon is önálló standdal jelentkezett. A terv az volt, hogy nem sokkal utána újra is nyit a hely, csakhogy az engedély megszerzéséhez nagyobb konyha kellett, emiatt megvásárolták a szomszédos lakást is a Klauzál téren. Gerendai azt ígérte, hogy nem piszkálnának bele az eredeti hangulatba és receptekbe – utóbbi persze függ az elérhető alapanyagoktól és a beszerzési áraktól –, nem akarnak modernizálni és újragondolni: „A régi Kádárt szeretnénk újraéleszteni, és nem egy másik Kádár nevű helyet nyitni.”

Miért fontos ez? Arra még látok esélyt, hogy idén megnyisson a Kádár Étkezde – mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly, aki nem titkolta, hogy a reméltnél több akadállyal szembesült, de mára – minden eddigi nehézségen túljutva – már csak a pecsétekre várnak. Nyár elején még az önkormányzati választások miatt őröltek lassan a hivatalok malmai, majd a nyári szabadságolások fékezték a tempót, talán most, ősszel már az új képviselő-testületek felállása után felgyorsulnak a folyamatok – mondta.

Fotó: Wikipedia

Mi jön ezután? Az újranyitás időpontja az engedélyköteles munkálatok startján múlik, onnan számítva körülbelül két hónap múlva lesz. Azt pontosan még nem lehet tudni, hogy az engedélyeket mikor kapják meg, de azt remélik, hogy már csak napok kérdése. Gerendai Károly elmondta, hogy érvényes kivitelezői árajánlatuk van, minden szakmunkára, és már csak az étkezde és a megvásárolt lakás összenyitásához való hozzájárulásra várnak. A mintegy 180 millió forintra taksált beruházás többe kerül ugyan a tervezettnél, de ez csak a projekt megtérülési idejét növeli, az éttermi árszintet nem.

The post Gerendai elmondta, miért csúszik a kultikus étterem újranyitása appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed