Ha így főzzük, soha többé nem reped meg a virsli

A virsli a legtöbb háztartásban egy közkedvelt étel, gyorsan elkészíthető, többféle receptben felhasználható és a gyerekek többsége is szereti. Azonban igen gyakran tapasztalhatjuk, hogy főzés közben egyik pillanatról a másikra szétreped.

A kérdés tehát az, hogy mennyi ideig és hogyan kell főzni, hogy elkerüljük ezt a balesetet?

A Mindmegette körbejárta a kérdést és mutatott is néhány trükköt, amivel elkerülhetó a virslik szétrepedése.

Azt érdemes tudni, hogy a virsli már a gyártás során hőkezelésen esik át, vagyis amikor kiveszed a hűtőből, már főtt állapotban van. Ebből következik, hogy nem is főzni kell, hanem csak óvatosan átmelegíteni, hogy igazán roppanós virsli kerüljön az asztalra.

Ha azt szeretnéd, hogy a virsli szép, feszes és roppanós maradjon, akkor a kulcs a lassú és óvatos melegítés.

Így készíts tökéletes roppanós virslit – lépésről lépésre:

  • Vegyél elő egy olyan fazekat, amelyben a virslik kényelmesen elférnek.
  • Hideg vízbe tedd a virslit – ez megakadályozza a hősokkot.
  • Kapcsold a tűzhelyet magas hőfokra.
  • Amikor a víz gyöngyözni kezd, azonnal vedd vissza 2-es fokozatra, hogy ne kezdjen el lobogni.
  • Hagyd így körülbelül 3 percig melegedni a virsliket – ez a virsli főzési ideje.
  • Nem kell pihentetni – azonnal tálald, amíg forró!
  • Ha egyszerre nagyobb mennyiségű virslit melegítesz, néhány percet még hozzáadhatsz a főzési időhöz, de csak addig főzd, amíg a virsli belseje teljesen átmelegszik. Utána azonnal vedd ki a vízből.

Emellett létezik egy másik népszerű módszer: forralj fel egy lábos vizet, vedd le a tűzről, tedd bele a virslit, fedd le, majd 10 perc pihentetés után tálald. Ez is kíméletes, és sokak kedvence. Viszont ebben az esetben fontos, hogy a virslit ne egyenesen a hűtőből vedd ki, a hirtelen hőmérséklet-különbség miatt ugyanis szinte biztos, hogy szétreped.

Arról is írtunk, hogy eltűnhet sok tejföl a boltok polcairól, ez lehet az új nevük és arról is beszámoltunk, hogy két nap után miért ne fogyasszuk el a maradék főtt rizst. Ez pedig 4 egyszerű trükk, hogy csomómentes legyen a puding.

Kapcsolódó
Elrendelték: tilos lesz ilyen formában árulni a trappista sajtot
Megjelent a Magyar Élelmiszerkönyv Trappista sajtra vonatkozó fejezete.

The post Ha így főzzük, soha többé nem reped meg a virsli first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed