A mikrozöldségek apró, fiatal növények, amelyeket a vetés után után 8-12 napon belül fogyaszthatunk. Ezek a kis növények igazi tápanyagbombák, amelyek tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal.
Az utóbbi időben mind több, nívósabb étteremben és a háziasszonyok felkínálta ételek díszítésében is egyre gyakrabban tűnnek fel az apró zöldségek.
A szakirodalom azt mondja, hogy az otthoni csíráztatás és mikrozöld-termesztés egyszerű, költséghatékony és rendkívül hasznos módja annak, hogy az év minden szakában friss forrásból felfedezhetjük szervezetünk antioxidáns- és ásványianyag-szükségleteit.
Bokródi-Wilhelm Barbara először saját részre, a családjának akarta termeszteni a kis helyet foglaló mikrozöldeket, aztán a kertjében lévő fóliasátorban és a szabadföldi részen kicsit nagyobban gondolkodott. Ma már Michelin-csillagos éttermekbe is szállítja az általa megtermelt mikrozöldeket.
Semjén Nóri helyszíni riportjában megismerhetjük Barbara történetét, a mikrozöldekről vallott megfontolandó szavait, ezáltal azt, miért is érdemes fogyasztani az év minden időszakában ezeket a “miniatűröket”, melyek gyakorlatilag negyvenszer annyi tápanyagot tartalmaznak, mint a kifejlettek növények.
The post Házilag a legjobbak: egészségünk őrei a mikrozöldek first appeared on Sokszínű vidék.

