Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle?

A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.

Állandó szakértőinkkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). Utolsó részünk fókuszában a cukor áll, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésben:

Jobb-e a barnacukor bármivel is a fehérnél?
Megfelelő alternatíva az édesítő, vagy inkább az édes ízekről kellene lejönni?
Tényleg az Európát feldúló Napóleon szabadította ránk a cukor tömegtermelését?
Ki írta le először a „czukrász” szót, kiket neveztek pepecsművesnek?
És miért kell lennie egy édességben sós vagy kesernyés íznek is?

The post Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle? first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed