Ha édesszájúak vagyunk, jó eséllyel szeretjük a Nutellát is, ami azonban sajnos – cukortartalma és a mesterséges adalékanyagai miatt – nem tesz jót szervezetünknek. Nem kell azonban lemondanunk a mogyorós csokoládékrémről, hiszen könnyedén készíthetünk mi is otthon egy sokkal egészségesebb verziót, írta a DRIVE.
2 bögre hántolt mogyoró
1/4 bögre cukor, ami helyettesíthetjük alternatív édesítőszerrel is
450 gramm keserédes csokoládé, ízlés szerint lehet közepesen édes is
2 bögre sótlan vaj
1 bögre tejszín
1 csipet só
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Szórjuk a hántolt mogyorót egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük negyed órán át, míg aranybarna színűre pirul.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Ezután daráljuk le finomra a mogyorót a cukorral együtt.
Kockázzuk apró darabokra a csokoládét, majd tegyük egy fémedénybe, közben pedig forraljunk egy lábasba vizet.
Ha felforrt a víz, vegyük lejjebb a lángot és helyezzük az edényt a lábas tetejére, hogy megolvadjon a csokoládé.
Miután folyós állagúvá vált, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és tejszínt, majd kevergessük, míg a massza egynemű anyaggá válik.
Sózzuk, majd adjuk hozzá a ledarált mogyorós cukrot.
Végül öntsük egy üvegcsébe és hagyjuk kihűlni.
Szobahőmérskéleten akár négy napig is eláll.
The post Így készítsünk otthon mennyeien finom Nutellát first appeared on Sokszínű vidék.