A legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk “friss” paradicsomhoz, írta a Nosalty.
A fagyasztó egy méltatlanul keveset emlegetett konyhai eszköz, ha a paradicsomról, és annak hosszú távú eltárolásáról van szó, pedig jobb megfontolni, hogy beemeljük a gyakran használt trükkjeink közé. A legmeglepőbb dolog a paradicsom fagyasztásakor az, hogy milyen könnyű. A folyamat szinte pofonegyszerű.
Ha azt szeretnéd, hogy a paradicsomokat télen is gazdag szószokban és ízes pörköltekben lásd viszont, akkor a fagyasztás tökéletes.
Mindössze fagyasztózsákra, zárható zacskókra vagy légmentesen záródó edényre lesz szükséged hozzá.
Rakd bele a friss paradicsomokat, és mehetnek is a fagyóba!
Ez a lusta, mégis okos módszer tényleg gyerekjáték: élénk íz, megfelelő savasság lesz a jutalmunk még hónapokkal a fagyasztást követően is.
pixabay
Miután a fagyott paradicsomot kiolvasztottuk szobahőmérsékleten, a hűtőszekrényben vagy a mikrohullámú sütőben, a bőrét is rögtön le tudjuk húzni, amivel az elkészítési folyamatot is felgyorsítjuk.
A paradicsom remek vitamin-, ásványi anyag- és rostforrás. A vitamintok közül kiemelendő a C-vitamin, amely elősegíti a vas felszívódását; az A-vitamin, amely serkenti immunrendszerünk működését és ápolja a bőrt, valamint a kiváló antioxidáns hatású E-vitamin.
Gazdag kalciumban és káliumban. Lúgosító hatásánál fogva segíthet egyes ízületi problémák és a fáradtság enyhítésében. Serkenti az emésztést, segíti a kiválasztási folyamatokat, a máj működését.
Víztartalma magas. Tisztító étrendek vagy méregtelenítő kúrák esetén különösen javallott.
The post Így marad friss télig a most leszedett paradicsom first appeared on Sokszínű vidék.