Így marad friss télig a most leszedett paradicsom

A legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk “friss” paradicsomhoz, írta a Nosalty.

A fagyasztó egy méltatlanul keveset emlegetett konyhai eszköz, ha a paradicsomról, és annak hosszú távú eltárolásáról van szó, pedig jobb megfontolni, hogy beemeljük a gyakran használt trükkjeink közé. A legmeglepőbb dolog a paradicsom fagyasztásakor az, hogy milyen könnyű. A folyamat szinte pofonegyszerű.

A paradicsom fagyasztásának legegyszerűbb módja

Ha azt szeretnéd, hogy a paradicsomokat télen is gazdag szószokban és ízes pörköltekben lásd viszont, akkor a fagyasztás tökéletes.

Mindössze fagyasztózsákra, zárható zacskókra vagy légmentesen záródó edényre lesz szükséged hozzá.
Rakd bele a friss paradicsomokat, és mehetnek is a fagyóba!

Ez a lusta, mégis okos módszer tényleg gyerekjáték: élénk íz, megfelelő savasság lesz a jutalmunk még hónapokkal a fagyasztást követően is.

pixabay

Ezzel a módszerrel jár egy bónusz is

Miután a fagyott paradicsomot kiolvasztottuk szobahőmérsékleten, a hűtőszekrényben vagy a mikrohullámú sütőben, a bőrét is rögtön le tudjuk húzni, amivel az elkészítési folyamatot is felgyorsítjuk.

A paradicsom jótékony hatásai

A paradicsom remek vitamin-, ásványi anyag- és rostforrás. A vitamintok közül kiemelendő a C-vitamin, amely elősegíti a vas felszívódását; az A-vitamin, amely serkenti immunrendszerünk működését és ápolja a bőrt, valamint a kiváló antioxidáns hatású E-vitamin.
Gazdag kalciumban és káliumban. Lúgosító hatásánál fogva segíthet egyes ízületi problémák és a fáradtság enyhítésében. Serkenti az emésztést, segíti a kiválasztási folyamatokat, a máj működését.
Víztartalma magas. Tisztító étrendek vagy méregtelenítő kúrák esetén különösen javallott.

Kapcsolódó
Csodát tesz a paradicsommal a szódabikarbónás víz
A szódabikarbónás víznek nagyon sok jótékony hatása van, amiket a veteményeskertünkbe kamatoztathatunk.

The post Így marad friss télig a most leszedett paradicsom first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed