Ínyenc fűszereket készíthetünk ezekből a gombákból

Pörkölt helyett más módon is felhasználhatók ezek a gombák – írta a Magyar Mezőgazdaság.

Egy jó gombapörkölt, egy féltenyérnyi rántott laska vagy egy juhtúróval töltött csiperke kirántva remek fogás, ám vannak olyan fajok, melyeket érdemesebb más módon felhasználni a konyhában. Azokról van szó, amelyek különleges ízükkel kellemes élményeket okozhatnak. Az ételízesítés újszerű lehetőségével ismertetnek meg ezek a gombák.

Bár ezekből a gombákból számos más finomság is készíthető, mégis, fűszerként igazán különleges hatást érhetünk el velük. A gombákkal mindenképpen óvatosan kell eljárni, ha magunk gyűjtenénk, mindig érdemes bevizsgáltatni, mielőtt elkészítenénk. Sajnálatos tény, hogy hazánkban minden évben bekövetkezik tragédia, számos fajta fogyasztása ugyanis veszélyes mérgezéseket okozhat. Ha mégis úgy döntünk, hogy gombás ételeket készítünk, ezekkel a trükkökkel tehetjük gazdagabbá az ízvilágukat.

Kapcsolódó
Íme a gombaszakellenőrök országos listája
A térképes kereső kényelmes és egyértelmű megoldást kínál a lakóhelyünkhöz legközelebbi szakértő megtalálásához.

The post Ínyenc fűszereket készíthetünk ezekből a gombákból first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed