Kiderült, elég-e a virslit csak mikróban melegíteni

Újabb, feltehetően sokakat érdeklő olvasói kérdésre felelt Facebook-oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ami úgy szólt:

elég, ha a virslit csak megmelegítjük a mikróban?

Válaszukban kifejetették, a virsli „főzése” tulajdonképpen a felmelegítést jelenti, mely során egy-két percig javasolt forrásban lévő vízben tartani, ezzel elkerülve, hogy kifőjenek belőle az ízanyagok.

Hozzátették: mivel a virsli hőkezelt, azaz főtt termék, ezért élelmiszerbiztonsági szempontból nem jelent kockázatot, ha a fogyasztó nem főzi át teljesen, vagy akár csak mikrohullámú sütőben melegíti fel.

„A legjobb érzékszervi tulajdonságok eléréséhez minden termék esetén javasolt a gyártó által a címkén feltüntetett elkészítési javaslatot követni” – jelezték.

A magyarok negyede egyébként nem is tudja, hogy miből készül a virsli.

A Nébih korábban olyan kérdésekre is felelt, mint hogy

mi a különbség a tejföl és a frissföl között;
minek hol van a helye a hűtőben;
illetve hogy van-e olyan zöldség, amit nem ajánlott nyersen fogyasztani.

Kapcsolódó
Ilyen vékony bele csak a birkának van: virsli készítése házilag
A virsli a házi felvágott készítés magasiskolája. Nem mintha bonyolult lenne, de kell hozzá néhány speciális eszköz és a bél, ami a dolog kulcsa.

The post Kiderült, elég-e a virslit csak mikróban melegíteni first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed