Egy, a vörös húsban lévő fehérje felelős a vastagbélrák kialakulásáért, fedezték fel a szingapúri Nemzeti Rákközpont kutatói. A jó hír, hogy a megállapításaik révén a kezelés kidolgozása is könnyebb lesz, írta a hvg, a Cancer Discovery tudományos folyóiratban publikált tanulmányra hivatkozva.
E téren értek most el áttörést a szingapúri Nemzeti Rákközpont kutatói: feltárták ugyanis, hogy a vörös hús túlzott fogyasztása miért vezethet a vastagbélrák kialakulásához, ami a harmadik leggyakoribb daganatos megbetegedés.
A Cancer Discovery tudományos folyóiratban publikált tanulmány szerint a kutatók frissen vett vastagbélrák-mintákat használtak vizsgálataikhoz.
A jó hír, hogy a vörös húsok és a rák kapcsolatának feltárásával a kutatók azt is meg tudták határozni, hogyan tudják megakadályozni ezt – ehhez a pirint kell megcélozni, megakadályozva a megkötődését. Ez a jövőben új rákellenes kezelési módok kidolgozását teheti lehetővé.
The post Kiderült, mitől lehet rákkeltő a vörös hús first appeared on Sokszínű vidék.