Sorozatunk legújabb részében a Kisjuhász Méhésztbe látogattunk el.
A helyszín Ladánybene, ahol Krisztián és Zsanett 13 évvel ezelőtt álmodott egy nagyot. A tanyasi élet mellett tették le a voksukat, ahol 150 méhcsaládot vásárolva elindították a méhészetüket.
Idővel önfenntartóvá tették a gazdaságot, és ma már a méhek mellett sertést, juhot és csirkét is tartanak.
A vidéki élet minden ízét, báját, munkáját megismerve, úgy gondolták, hogy ezt a tudást továbbadják a fiatal generációnak, így rendszeresen járnak óvodákba, iskolákba felvilágosító előadásokat tartani. Ezeken a helyeken nem csupán a méhek, a beporzók fontosságáról mesélnek, hanem kóstolókat is tartanak. Miután mézeik szeretettel készülnek, így ízviláguk is páratlan.
Az alábbi videóban nem csupán az életükről, mindennapjaikról mesélnek, hanem egy fantasztikus menüt is készítettünk segítségükkel. A mézes-mustáros bárányragu és a mézes-kakaós palacsinta nem csupán tökéletes párosítás, hanem egy kiváló vasárnapi ebéd is lehet.
The post Kisjuhász méhészet: ahol nem csupán a méz a fontos, hanem a méhek és beporzók védelme is first appeared on Sokszínű vidék.

