Miből készítsünk jeges teát nyáron?

Míg a gyógyteákat télen forrón szeretjük kortyolgatni, addig nyáron nyugodtan ihatjuk ezeket a teákat jéggel, azaz jeges teaként. Akár a zöld teáról van szó, akár a hibiszkuszról, melegen és hidegen is roppant ízletesek. Mutatjuk, hogy a nagy kánikulában milyen teákkal is olthatjuk a szomjunkat, azaz miért is olyan egészségesek ezek a teák!

A fehér tea nagyon hatékony a rákos betegségek és a szívbetegségek megelőzésében. Ebből a teából is készülhet jeges tea.

Barackos fehér tea hozzávalói:

• 3 nagyobb barack,
• ízlés szerint víz,
• 1-1,5 liter víz,
• 1 vaníliarúd,
• 3 teafilter.

Elkészítése:

Készítsük el a teát a szokásos módon. Hámozzuk meg a barackokat, tegyük egy tálba, öntsünk alá 2 csésze vizet, majd adjuk hozzá a vaníliarudat is. Amikor a barack kezd kicsit szétfőni, akkor vegyük le a tűzhelyről, szűrjük le, de a barackot ne dobjuk ki. Egy kancsóba öntsük bele a barackos vizet és a fehér teát, majd ízesítsük mézzel, és adjuk hozzá a barackdarabokat is. Amikor szobahőmérsékleten lehűlt, hűtsük be a hűtőben. Jégkockával és mentalevelekkel tálaljuk.

A zöld tea katekinekben és flavonoidokban gazdag, amelyek segítenek a zsírégetésben, segítik a fogyást, és csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait.

Zöld tea citrommal hozzávalói:

• 1 liter víz,
• 3 teafilter,
• 1 nagyobb citrom,
• néhány bazsalikomlevél,
• egy maréknyi málna.

Elkészítése:

Készítsük el a teát a szokásos módon, majd hagyjuk lehűlni. Mossuk meg a málnát, és tegyük a kancsóba. Karikázzuk fel a citromot, ez is mehet a kancsóba. Végezetül pedig adjuk hozzá a megmosott és kissé felaprított bazsalikomleveleket is.

A fekete tea nagyon sok antioxidánst tartalmaz, és energiát biztosít a szervezet számára. Remek jeges teát készíthetünk belőle, mutatjuk is, hogyan!

Citromos-mentás-sárgadinnyés fekete tea hozzávalói:

• 2-3 gerezd sárgadinnye,
• ízlés szerint fahéj és méz,
• 1,5 liter víz,
• menta,
• citrom.

Elkészítése:

Rakjuk fel a felkockázott sárgadinnyét fahéjjal együtt a vízben főni. Vegyük le a tűzhelyről, és amikor lehűlt, adjunk hozzá néhány karika citromot és egy kevés mentalevelet. Hagyjuk további félórán át állni, majd szűrjük le, de ha nem szeretnénk kidobni a citromot és a sárgadinnyét, akkor az egészet öntsük át egy kancsóba, adjuk hozzá a fekete teát, ízesítsük mézzel, és tegyük a kancsóba a maradék citromkarikákat és mentaleveleket is. Hűtsük be, és fogyasszuk jégkockával.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed