Minden, amit a gyümölcsfák és a bogyós gyümölcsök metszésről tudni érdemes

Beköszöntött a tavasz és vele együtt a kellemes időjárás, ami a szabadba csábítja a kertbarátokat. Ilyenkor márciusban sok teendő vár a kertben, még, akkor is, ha ősszel sok fontos munkát elvégeztünk.

A kerttulajdonosok egyik legfontosabb feladata tavasszal a metszés. Ideje hát elővenni a metszőollókat, de fontos az időjárásra is figyelni, hiszen a tavaszi metszés időpontját soha nem a naptárhoz kell igazítani, hanem az éppen aktuális időjáráshoz. Mindenképpen kell várni a metszéssel addig, amíg elmúlnak a fagyok. Azonban túl sokáig sem szabad várni, hiszen amikor már megpattantak a rügyek, vége a metszési szezonnak.

A kerti gyümölcsfák általában 20-40 évig hoznak termést. Metszéssel tarthatjuk őket fiatalon, hogy gyümölcstermő képességük minél hosszabb ideig tartson. A termékeny évek alatt a fogyasztható gyümölcs mennyiségét akár 30%-kal is növelni lehet a helyes metszéssel.

Az alábbi galériában sorra vesszünk minden fontos dolgot, amit a metszésről tudnunk kell.


11 fotó

Mint arról beszámoltunk egy 87 éves nyugdíjas postás több száz vödörben termel zöldséget. A friss terméseket, a konyhakert finomságait pedig mind a 7 unokája és a dédunokája eheti.

Kapcsolódó
Csodakert bújik meg egy monori utca rejtekében
Ági és családja a saját maga gyönyörködtetésére csinál mindent, hogy az otthon töltött idő a nyugalomról, a békéről és a teljes kikapcsolódásról tudjon szólni.

The post Minden, amit a gyümölcsfák és a bogyós gyümölcsök metszésről tudni érdemes first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed