Nem javasolt megenni a csirke ezen testrészeit

A csirkehús alapvetően tápláló, mi több egészséges. Tartalmaz vitaminokat (A, B3, B6, B12, D), szelént és niacint, sőt a jó minőségű, sovány részek még omega-3 és omega-6 zsírsavat is. Vannak azonban a csirkének olyan részei, amikben találhatók az egészségre káros elemek is. Ezek is nagyon finomak, nehéz lemondani róluk, de talán érdemes csökkenteni az elfogyasztott mennyiséget, írta a Vince.

Az alábbi galériában sorra vesszük a csirkének azon részeit, amiket jobb, ha nem fogyasztunk el.


5 fotó

Sütés előtt érdemes sós vízbe áztatni a csirkehúst. Ázás közben ugyanis a hús rengeteg nedvességet vesz fel, feláznak a rostjai is, és nem fog kiszáradni sütés közben. Sőt a sós víznek köszönhetően a hús íze is jobb lesz.

Mint arról portálunkon írtunk, ezt kell tenni a nyers csirkehússal.

Kapcsolódó
Ne fogyaszd el a tojást, ha ezt látod rajta
Súlyos fertőzést kockáztatsz.

The post Nem javasolt megenni a csirke ezen testrészeit first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed