A csirkehús alapvetően tápláló, mi több egészséges. Tartalmaz vitaminokat (A, B3, B6, B12, D), szelént és niacint, sőt a jó minőségű, sovány részek még omega-3 és omega-6 zsírsavat is. Vannak azonban a csirkének olyan részei, amikben találhatók az egészségre káros elemek is. Ezek is nagyon finomak, nehéz lemondani róluk, de talán érdemes csökkenteni az elfogyasztott mennyiséget, írta a Vince.





5 fotó
Sütés előtt érdemes sós vízbe áztatni a csirkehúst. Ázás közben ugyanis a hús rengeteg nedvességet vesz fel, feláznak a rostjai is, és nem fog kiszáradni sütés közben. Sőt a sós víznek köszönhetően a hús íze is jobb lesz.
Mint arról portálunkon írtunk, ezt kell tenni a nyers csirkehússal.
The post Nem javasolt megenni a csirke ezen testrészeit first appeared on Sokszínű vidék.

