Több mint édesség: egészségvédő fűszerek a mézeskalácsban

A karácsony egyik legkedveltebb édessége a mézeskalács: sokáig friss marad, akár ajándéknak is tökéletes, és a formázás–díszítés örömébe a gyerekek is szívesen bekapcsolódnak. Ráadásul az elkészítéséhez használt fűszerek nemcsak az ünnepi hangulatot fokozzák, hanem számos jótékony élettani hatással is bírnak, írja a green.hu.

Bár a boltok polcain készen is beszerezhetjük a mézeskalács-fűszerkeveréket, valójában otthon is könnyedén összeállítható. A mézeskalács aromás, téli fűszerei ráadásul az egészségünket is támogatják, így fogyasztásukkal egyszerre teszünk jót testnek és léleknek.


8 fotó

Mézeskalács-fűszerkeverék recept

  • 2-3 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál őröl gyömbér
  • ½ teáskanál szerecsendió
  • ½ teáskanál őrölt kardamon
  • ½ mokkáskanál őrölt csillagánizs
  • ½ mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • ½ mokkáskanál koriander

Természetesen az arányok tetszőlegesen változtathatók, vagy akár egyes fűszerek el is hagyhatók. A felsorolt összetevőkön kívül pedig tehetünk még hozzá citrushéjat, vaníliát, édesköményt vagy szerecsendió héjat is. A megadott mennyiség fél kilogramm mézeskalács tészta ízesítéséhez elég.

Pillanatok alatt elkészül a mennyei ízű, puha mézeskalács, ha így készíted, amiből aztán egész falu is épülhet.

Kapcsolódó
Ezt tudni érdemes: a mézeskalács különleges története
Hazánkban már az aquincumi ásatásoknál is találtak több mézeskalács sütésre használt égetett cserépformát.

The post Több mint édesség: egészségvédő fűszerek a mézeskalácsban first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed