Visszatér Magyarországra a legendás étteremkalauz, a Gault&Millau

Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet – derült ki a francia Gault&Millau sajtóközleményéből, ami régi-új szereplő a hazai piacon, hiszen 2017-es kivonulásuk óta nem jelent meg új, a legjobb magyar éttermeket rangsoroló kiadvány, jövőre azonban visszatérnek.

Az idei évben már nyár óta zajlanak az étteremtesztelések, 2025 tavaszán pedig érkezik az új Gault&Millau, ami nyomtatásban és online egyaránt megjelenik, tartalma pedig magyar és angol nyelven is olvasható lesz.

A kalauz célja, hogy valódi étteremtesztelések alapján olyan eredményeket mutasson fel az étterembe járó ínyenc közönség számára, amik országszerte iránytűként szolgálnak a legjobb éttermek felkutatására – írják.

A hazai chief investigator, azaz a szakmai vezető szerepét Harmath Csabára bízták, aki a legelismertebb hazai gasztronómiai szakértők egyike. Korábban tartósan élt Marokkóban, majd Franciaországban, hazaköltözése óta pedig gasztronómiai tematikájú televíziós műsorok és könyvek szakmai lektora, sőt, ő maga is publikál, illetve tart előadásokat.

Harmath borászati ismeretei miatt is széles körben ismert: ő Magyarország első boriskolája, a Borkollégium egyik legrégebbi tagja, a catering területén pedig húsz év tapasztalattal rendelkezik. Legelső étteremkritikája 1992-ben jelent meg, és nemzetközi borászversenyek mindmáig keresett zsűritagja. Ő maga szívesen főz is, magas szinten műveli a szakmát elméleti és gyakorlati fronton egyaránt.

A Gault&Millau egy komplex és objektivitásra törekvő, 20 pontos rendszerben értékeli az éttermek teljesítményét: egy 1-től 5-ig terjedő skálán „toques”, avagy szakácssapkák jelölik a legkiemelkedőbb teljesítményeket, a kalauz küldetésének pedig fontos része, hogy nem csak a már széles körben elismert, híres séfek munkásságát ismeri el, de a feltörekvő új tehetségek felfedezését is segíti.

The post Visszatér Magyarországra a legendás étteremkalauz, a Gault&Millau first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed