Rezsit és lakbért szed a gyerekeitől, mert az iskolában nem tanítják meg őket a pénzügyi tudatosságra

Egy brit anya arról posztolt a közösségi médiában, hogy lakbért szed a gyerekitől, mert így próbálja őket arra nevelni, hogy felnőtt korukban is tudatosabban bánjanak a pénzükkel – írja a Mirror.

A nő Budget With Milly néven indította el a vállalkozását, amely spórolási tippeket és eszközöket ad el a vásárlóknak, és az egyik videójában a saját gyerekivel bevezetett módszerét osztja meg. A brit nő minden hónapban ad 5 font (körülbelül 2300 forint) zsebpénzt a gyerekeinek, amelyből azonnal visszakér tőlük

1 fontot a rezsire,
1 fontot a lakbérre
és 1 fontot az élelemre.

A három gyereknek, Stiffanynak, Hannahnak és Jordannek még így is marad 2-2 fontja minden hónapban, hogy azokat szabadon elkölthessék. A költségeket ilyenkor egy lapon vezetik, és az adminisztráció után a szülők megkérdezik az „albérlőiktől”, megengedhetik-e maguknak, hogy a megmaradt pénzükből megvegyék azt a játékot vagy édességet, amit szerettek volna. A tiktoker szerint erre azért van szükség, hogy ne érzelmi alapon vásároljanak, valamint hogy játékosan tanulhassanak a kiadásokról és számlákról, miután szerinte az iskolában nem tanítják meg őket a pénzügyi tudatosságra.

A kommentelők közt van, aki szerint ez egy fantasztikus ötlet, amivel felelősségvállalásra nevelik a fiatalokat, de sokan úgy látják, hogy ehhez a gyerekkor túl rövid, és ennyi idősen még nem kellene ilyen dolgokkal foglalkozniuk.

Nem Molly az egyetlen, aki ezzel a módszerrel él – korábban írtunk egy anyáról, aki hideget és meleget is kap a környezetétől emiatt, ebben a videónkban pedig annak próbáltunk utánajárni, mire költ egy tízéves.

@budgetwithmilly

The best way to teach kids about money

♬ original sound – Budget With Milly

The post Rezsit és lakbért szed a gyerekeitől, mert az iskolában nem tanítják meg őket a pénzügyi tudatosságra first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed