New York Times: Az izraeli titkosszolgálat alapította a felrobbant csipogókkal hírbe hozott magyar céget

A The New York Times értesülései szerint az izraeli titkosszolgálat alapította a BAC Consulting Kft-t, amely a Hezbollah-tagokat felrobbantó csipogókat gyártotta a nyugati sajtóhírek szerint – szúrta ki a Portfolió.

Az amerikai lap úgy tudja, hogy a magyar cég csupán része volt egy nagyobb céghálózatnak, melyet az izraeli titkosszolgálatok kifejezetten azért alapítottak, hogy rábírják a libanoni iszlamista Hezbollahot, hogy tőlük vásároljanak kommunikációs eszközöket. Ezeket a csipogókat azért vették a libanoniak, mert kifejezetten biztonságosnak tartották, miután a Hezbollah-vezér felszólította a szervezete tagjait, hogy biztonsági okokból egyáltalán ne használjanak mobiltelefonokat.

Ezeket az eszközöket robbantották fel egyszerre kedd délután, a Hezbollah harcosainak ezreit megsebesítve.

BAC Consulting Kft, amelyet egy zuglói székhelyszolgáltatóhoz jegyeztek be, valójában csak közvetítő volt, nem ez a cég gyártotta a csipogókat, erről beszélt a cég ügyvezetője, Bársony-Arcidiacono Cristiana Rosaria.

Azóta újabb csapás érte a Hezbollahot, szerdán a dzsihadisták által használt walkie-talkie-k robbantak.

Kapcsolódó
Felrobbanó csipogók miatt több ezer ember sérült meg Libanonban, köztük Hezbollah-tagok is
A libanoni terrorszervezet Izraelt sejti a támadás mögött, amelyben legkevesebb nyolc ember meghalt, és közel háromezren megsérültek.

The post New York Times: Az izraeli titkosszolgálat alapította a felrobbant csipogókkal hírbe hozott magyar céget first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed