Mégis veszélyben Verstappen VB-címe?

Ezúttal az első rajtkockából induló Norris esélyt sem adott riválisainak, és egy tökéletesen kivitelezett starttal megtartotta az első helyet, ilyenre pedig korábban még nem volt példa. A mezőny többi tagja is simán eljött az elindulást követően. Az ötödik fordulóra stabilizálódott az élmezőny: Norris autózott az élen, mögötte közel 2 másodperces lemaradással Verstappen, míg a harmadik helyen a lágy gumikon rajtoló Hamilton körözött.

Hirdetés

A 15. körre fordulva Norris előnye már 9,5 másodpercre rúgott, mögötte a címvédő igyekezett tartani a tempót kihívójával. Verstappen szintén megnyugtató előnyt épített ki a harmadik Hamiltonnal szemben, aki még midig a lágy abroncsokat nyüstölte, szemben a több élmenővel, akik közepesen rajtoltak. A hétszeres világbajnok viszont pár fordulóval később érkezett a boxutcába, így a csapattársa, Russell állt a harmadik helyre.

A McLaren megvárta a futam féltávját Norris cseréjével. A brit akkora előnyt alakított ki, hogy simán visszaállt az élre, mögötte Piastri jött, de a másik papaja színű autó ekkor még váratott a kiállására. Vestappen szintén letudta a váltást: ahogy az élmezőny többi tagja, a holland is keményekre cserélte a közepeseket. Piastri végül a 39. körben látogatta meg a csapatát, ezzel 23 körrel a futam vége előtt mindenki teljesítette a maga kerékcseréjét. Ekkor Norris 22 másodperccel vezetett Verstappen előtt, aki szintén kényelmesen 15 másodperccel autózott Russell előtt. A Mercedes fiatalabb britje viszont nem érezhette magát biztonságba, ugyanis PIastri friss abroncsokon megindult utána.

Hirdetés

Norris végül 20 másodperc fölötti előnnyel hozta be az autót Verstappen előtt, ezzel 54 pontra csökkent a hátránya az egyéni bajnokságban. A dobogó alsó fokára a szép felzárkózást bemutató Piastri állhatott fel. A két Mercedes és Ferrari sormintát rajzolva futott be, Russell-Leclerc-Hamilton-Sainz sorrendben. Az utolsó pontszerző pozíciókat Alonso, Hülkenberg, és Pérez szerezte meg.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed