Ki nem találnád, ki vette át Andy Vajna özvegyének utolsó hazai érdekeltségét

Az ország egyik leggazdagabb emberének fiai kivásárolták a Nobut üzemeltető cégből az amerikai életet választó celebinfluenszer örököst.

Mi történt? Eladta örökölt éttermét Vajna – ma már Palácsik-Ráthonyi – Tímea. Az egykori kormánybiztos-filmproducer, Andy Vajna özvegye ezzel megszabadult az utolsó magyarországi érdekeltségétől is. A Nobu Budapest, a nemzetközi szinten is jónevű luxusétterem-franchise hazai egysége, amely a Kempinski hotel oldalában működik az Erzsébet téren. Ennek tulajdonosa a Buno Kft., amelynek 51 százalékos többségi tulajdonosa volt az AV Investments Kft., ez Andy Vajna egykori cégörökségének utolsó darabja volt – Palácsik-Ráthonyi Tímea ebben a cégben volt érdekelt Andy Vajna egykori üzlettársával, Samuel Russell Falconellóval együtt a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül.

Milyen pénzügyi évet zártak? Az Mfor ír most arról: a Buno Kft. a 2023-as évben 1,49 milliárd forintos árbevételt jelentett, ezt kivétel nélkül belföldön érte el, a befolyt összeg nagyságrendileg megegyezik a 2022-ben közölt adattal. Végül 102,8 millió forintos adózott eredményre futotta, ami jelentős visszaesés az egy évvel korábbi 201 millió forintos profithoz képest. A Buno Kft. a korábbi években rendszeresen fizetett osztalékot, ez azonban 2023-ban nem így történt, a fentebb említett 102,8 milliót az eredménytartalékba helyezték.

De mikor adták el és kinek? A Nobut birtokló cég kisebbségi tulajdonosa tehát a Buno Investment Kft. volt, a Ráthonyi család érdekeltségi körébe tartozik, ügyvezetője pedig az a Ráthonyi Zoltán, aki 2023-ban feleségül vette Vajna Tímeát. Augusztusban azonban férj és feleség is kiszállt a Nobu mögött álló cégből, és a céginformációs adatbázis szerint új tulajdonos érkezett: a Bárány Invest Kft., amely Bárány László családjának érdekeltségi körében van. Eközben az AV Investments Kft. közel tízéves működés után 2024 májusában végelszámolás alá került – ez jelenleg is folyik, írja az Mfor.

Ki az új tulajdonos? Bárány László 97,7 milliárdos vagyonával a Forbes listán a huszonnegyedik leggazdagabb magyar, cége, a Master Good Csoport pedig a tizedik legértékesebb családi cég a maga 96,5 milliárdos értékével. A baromfihús-feldolgozással és tartósítással foglalkozó Master Good piacvezető a területen, többek között a McDonald’s beszállítója. A kisvárdai központú céget az alapító két fia, László és Péter vezetik.

The post Ki nem találnád, ki vette át Andy Vajna özvegyének utolsó hazai érdekeltségét appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed