30 év börtönt kapott Paul Pelosi kalapácsos támadója

30 év börtönre ítélte egy San Francisco-i bíró azt David DePape-et, aki 2022. októberében egy kalapáccsal, gyorskötözőkkel és ragasztószalaggal felszerelkezve betört Nancy Pelosi demokrata házelnök házába, ahol a kalapáccsal betörte Pelosi akkor 82 éves férje, Paul koponyáját.

A kanadai származású DePape, aki 20 éve az Egyesült Államokban élt, szélsőjobboldali összeesküvéselméletek rabja volt és azért tört be az idős házaspár otthonába, hogy elrabolja és megkínozza Nancy Pelosit, aki azonban nem tartózkodott otthon.

A férjének sikerült vészhívást indítania, majd idős kora ellenére bátran dulakodni kezdett a behatolóval. A rendőrök testkamerái rögzítették, hogy amikor megérkeztek, a kért férfi a kalapácsot szorongatva próbálta azt elvenni a másiktól. Ez a valaha készült leghíresebb testkamerás képek egyike:

Amikor felszólították DePape-et, hogy dobja el a szerszámot és úgy tűnt, hogy vége a dalnak, DePape hirtelen elragadta a kalapácsot és a rendőrök szeme láttára villámgyorsan háromszor is lesújtott vele az idős férfi fejére, aki koponyatörést és kézsérüléseket szenvedett el.

A bíróságnak írt levelében Paul Pelosi azt írta, hogy máig a támadás utóhatásaitól szenved: lassan jár és bizonytalan az egyensúlya, szinte minden nap fejfájás kínozza, délután le kell feküdnie és nem bírja az erős fényt és hangosabb zajokat.

DePape a támadás közben azt mondta neki, hogy „ki akarja iktatni” a feleségét, a rendőrök pedig listát találtak a férfinél a további tervezett áldozatairól. Az ügyész szerint DePape azt tervezte, hogy a kalapáccsal eltöri Nancy Pelosi mindkét térdkalácsát, ha nem árulja el neki az „igazságot”.

(via BBC)

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed