Az Európai Bizottság asztalán a Temu-akta – a fogyasztóvédelmen bukhat el a kínai óriás

Ma érkezett meg a paksaméta Brüsszelbe: fogyasztóvédelmi aggályok miatt kerülhet bajba a Temu az európai uniós szerveknél.

Mi történt? A mai nappal a Temu kínai e-kereskedő ellen európai uniós panasz érkezett az online tartalomra vonatkozó szabályok lehetséges megsértése miatt – írta meg a Reuters.

Kontextus. Az Európai Unió digitális szolgáltatásokról szóló törvénye értelmében az online piacterek és közvetítők kötelesek felvenni a harcot a platformjaikon található illegális és káros tartalmak, valamint a hamisított termékek ellen, a panasz szerint a Temu ezek ellen nem tett semmit.

Mi a probléma? A BEUC (Bureau Européen des Unions de Consommateurs) fogyasztóvédelmi szervezete közölte, hogy panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz, míg 17 tagja – többek között Franciaországban, Olaszországban és Hollandiában – szintén panaszt nyújtott be az illetékes nemzeti hatóságokhoz.

A márciusban havi 75 millió uniós felhasználóval rendelkező Temu gyakran nem nyújtott a fogyasztóknak alapvető fontosságú információkat a platformján szereplő eladókról és arról, hogy termékeik megfelelnek-e az uniós termékbiztonsági követelményeknek.

– közölte a BEUC. A panasz szerint a Temu manipulatív gyakorlatokat alkalmaz, rávéve a fogyasztókat arra, hogy többet költsenek, mint amennyit esetleg szeretnének.

Arról sem oszt meg elég információt a cég, hogy miként ajánl termékeket a fogyasztóknak.

Még több Temu!

2024 a Temu éve. Nálad is az lesz, legyél vásárló vagy e-kereskedő.

Új rovat a Forbes.hu-n Vaszkó Ivánnal: hírek, iparági pletykák, mérések, elemzések.

Legutóbb: a Temu már saját bölcsőjét is felfalja.

Ezt se hagyd ki: a GKID hazai e-kereskedelmi becslései – friss Temu-adatokkal!

The post Az Európai Bizottság asztalán a Temu-akta – a fogyasztóvédelmen bukhat el a kínai óriás appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed