Borbás Marcsi filléres titka a tökéletes csokimázhoz

A zserbó az a klasszikus „nagyisüti,” amelyik sosem hiányozhat az ünnepi asztalról, legyen az születésnap, ballagás vagy karácsony. A vastagon kent baracklekvárjával, bőségesen szórt diójával és a tészta-rétegeivel teli süteményt a csokimáz teszi teljessé. De mi van, ha nincs otthon tortabevonó, vagy elfelejtettük megvenni az étcsokoládét?

Borbás Marcsi, a gasztronómia nagyasszonya, erre is tudja a megoldást! Egy egyszerű, de nagyszerű technikát osztott meg, amelyet már a nagyszülők is alkalmaztak, amikor csokoládé helyett más, olcsóbb konyhai alapanyagokból készítettek mázat – írja a Mindmegette.

Hogyan készül a csokimáz kakaóporból?

Hozzávalók

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
6 evőkanál forró víz (de lehet, hogy kevesebb is elég)

Elkészítés

Felforrósítunk egy kevés vizet – nem gond, ha felforr. Ez lesz az alap, amit lassan adagolva keverünk a hozzávalókhoz.

Egy tálban összekeverjük a kakaóport és a porcukrot.

Hozzáadjuk az olajat. Ezáltal válik a máz szépen fényessé, amitől az összhatás is étvágygerjesztőbb lesz.

A forró vizet lassan adagoljuk. Először csak 2 evőkanállal adjunk hozzá, majd folyamatosan keverjük és nézzük, milyen az állaga. A cél egy selymes, picit folyós, de mégis sűrű massza.

Alaposan keverjük csomómentesre.

Kenjük rá a zserbóra. Mivel az állaga kicsit folyékonyabb, mint a boltban kapható csokimázé, figyeljünk arra, hogy egyenletesen fedje be a tetejét.

Miért zseniális ez a módszer?

Ez a máz nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem akkor is kapóra jön, ha váratlan vendégek érkeznek, vagy ha hirtelen kell összedobni egy desszertet. Ráadásul az olcsó hozzávalók minden konyhában megtalálhatók, nem kell üzletbe szaladni. Az eredményül kapott máz ízében is felidézi a hagyományos, nagymamák által készített zserbót, amitől minden falat nosztalgikus hangulatot áraszt.

Ha arra is kíváncsi vagy, mi a magyarok kedvenc sütije, akkor kattints ide.

Kapcsolódó
A békebeli zserbó 3 titka, amitől olyan finom lesz, mint a nagyié
Ez a zserbó felteheti a koronát az ünnepekre.

The post Borbás Marcsi filléres titka a tökéletes csokimázhoz first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed