Brutálisan megáradtak a folyók a Saar-vidéken

Komoly áradásokat okoznak a heves esőzések a délnyugat-németországi Saar-vidéken. Szombat hajnali híradások szerint az elmúlt 24 órában négyzetméterenként 100 liter csapadék hullott a térségben.

A folyók vízszintje különösen a neunkircheni, a saarpfalzi és a saarbrückeni térségben emelkedik gyorsan, egy átszakadt gát miatt Ottweiler óvárosa teljesen víz alá került.

Az árvízveszély miatt a Trier-Saarburg körzetben elővigyázatosságból 220 embert evakuáltak. Saarbrücken egyes részein áramkimaradások voltak.

Szombaton a térségbe látogatott Olaf Scholz német kancellár, és az ország szolidaritásáról biztosította a katasztrófa sújtotta vidék lakosságát. Hangoztatta, hogy a mostani áradásokból is le kell vonni a tanulságokat arra vonatkozóan, milyen elővigyázatossági lépéseket kell tenni a jövőben.

Anke Rehlinger tartományi miniszterelnök anyagi támogatást is kilátásba helyezett azoknak, akiket nehéz helyzetbe hozott a természeti katasztrófa.

A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint az esőzésekkel, illetve az áradásokkal összefüggésben nem sérült meg senki.

A német meteorológiai szolgálat szombat estig folytatódó heves esőzésekre figyelmeztet, különösen a Rajnától nyugatra eső területeken. Az előrejelzés szerint ezután az eső fokozatosan alábbhagy.

A helyi hatóságok beszámolói szerint heves esőzések, áradások sújtották pénteken és szombaton Franciaország, Hollandia és Belgium egyes vidékeit is.

(MTI)

The post Brutálisan megáradtak a folyók a Saar-vidéken first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed