Dobrev és Magyar egyre harciasabb, időnként Deutsch is mond valamit, ez történt eddig a vitáról szóló vita hevében

Volt itt minden az elmúlt néhány hétben: üzengetés, legyávázás, lefideszezés. Az európai parlamenti választásokhoz kapcsolódó vitáról szóló vita tematizálta a múlt hetet – nem kizárt, hogy az új héttel is ezt fogja tenni –, úgyhogy érdemes áttekinteni, ki mit mondott és csinált, illetve hol és hogyan vitatkoznak az érintett felek az EP-listavezetői vitákról.

–1. lépésként még Vona Gábor hívta vitára Magyar Pétert március 4-én, aki erre úgy reagált: „Természetesen bármikor szívesen leülök egy nyilvános vitára.” Vona április 4-én még azt állította, hogy a vita paramétereit már szinte le is egyeztették, de ez az összecsapás soha nem valósult meg.

Innen indultunk, de a nagypályás vitavita csak azután kezdődött, hogy április 7-én Magyar Péter hármas vitára invitálta Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet a köztévébe. Előbbi értelemszerűen nem reagált a meghívásra, utóbbi helyett a DK Dobrev Klárát ajánlotta Magyar figyelmébe mint a párt EP-listavezetőjét.

Egy nappal később, április 8-án Deutsch Tamás, a Fidesz listavezetője rukkolt elő a következő ajánlattal:

„Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni. Ennyi.” Amire Magyar emígy reagált: „A drogos, közpénzfaló bohócokat se Budapesten se Brüsszelben nem veszik komolyan. Ezért aztán sem beszélgetni, sem vitatkozni nem érdemes velük. Ennyi.”

(Márki-Zay Péter viszont elfogadta Deutsch meghívását, ám ezen a ponton ez az ügy is elhalt kicsit, az egykori miniszterelnök-jelölt időközben a perifériára sodródott.)

Magyar Péter alig 6 nap múlva meggondolta magát, akkor már hajlandó lett volna vitázni akár „drogos, közpénzfaló bohócokkal” is, ugyanazzal a lendülettel pedig legyávázta Orbánt és Gyurcsányt, amiért azok nem hajlandóak arra, hogy „az ország nyilvánossága előtt élő vitában vitassuk meg a hazánk sorsát.”

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed