Drogkereskedelemért kilenc év fegyházra ítéltek egy többszörös magyar bajnok asztaliteniszezőt

Kilenc év szabadságvesztésre ítélték a többszörös magyar bajnok asztaliteniszezőt, P. Róbertet drogkereskedelem miatt – tudta meg a 24.hu. A 47 éves edzőt ezúttal azért ítélték el, mert kábítószert árult a zuglói otthonában a feltételes szabadlábra helyezése alatt.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, a Fővárosi Ítélőtábla a vádlott másodfokon tett vallomása alapján hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet. A megismételt eljárásban azonban a Fővárosi Törvényszék ismét bűnösnek mondta ki a különös visszaeső férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, és ezért őt kilenc év fegyházra ítélte márciusban.

A bíróság megszüntette a P. Róbert korábbi, 3 év 6 hónapos börtönbüntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát, és megállapította, hogy a mostani büntetéséből már feltételesen sem bocsátható szabadlábra. Az ítélet nem jogerős, mert a többszörös magyar bajnok sportoló és védője is fellebbezett.

P. Róbertet azért ítélték három és fél év szabadságvesztésre korábban, mert asztalitenisz-edzőként dolgozva kokaint árult az ismerőseinek. Mivel semmi gond nem volt vele a váci börtönben, ezért feltételes kedvezménnyel szabadulhatott. A próbaidő alatt azonban újabb drogügybe keveredett.

2018 júniusában azzal gyanúsították meg, hogy kábítószert árult a zuglói lakásán, illetve az árut a barátnője lakásán tárolta. A rendőrség korábbi gyanúsítása szerint közel egy kiló kokaint, 49 gramm marihuánát és 269 gramm kábítószergyanús tablettát találtak a lakásukban és a kocsijukban.

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt emelt vádat P. Róbert ellen még 2020 augusztusában. A Fővárosi Törvényszék pedig két évvel ezelőtt 10 év szabadságvesztésre ítélte a pingpongbajnokot drogkereskedelem miatt.

P. Róbert azonban nem vonult börtönbe, hanem külföldre szökött, ezért európai és nemzetközi körözést is kiadtak ellene, majd felkerült a körözési toplistára is. A volt sportolót végül tavaly februárban az olaszországi Montemarcianóban kapták el P. Róbert azóta letartóztatásban van.

A férfi 10 év börtönt kapott két évvel ezelőtt drogkereskedelemért, de ezt hatályon kívül helyezték a másodfokon tett vallomása miatt. Az ügyész elmondta még, hogy a férfi azzal védekezett, hogy ő ugyan fogyasztott kábítószert, de nem kereskedett vele. És a nála megtalált jelentős mennyiségű kábítószer másoké volt, nem az övé.

P. Róbert nagy tehetségnek számított fiatalkorában. Második lett az ifjúsági TOP 12-es  versenyen, később pedig tagja volt a válogatott gerincét adó BVSC bajnokcsapatának is, de nyert aranyérmet egyéniben, párosban és vegyes párosban is.

The post Drogkereskedelemért kilenc év fegyházra ítéltek egy többszörös magyar bajnok asztaliteniszezőt first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed