Ezek az ország legjobb cukormentes tortái

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben indította el a Magyar Cukrász Ipartestülettel közösen azzal a céllal, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra.

A napokban Budapesten, a Zila Kávéházban rendezett elődöntőn választotta ki a továbbjutókat a zsűri. Az idei versenyre 18 kreációval érkeztek a cukrászok.

Rafinált dekorációkkal és különleges ízpárosításokkal készültek a versenyzők a Magyarország Cukormentes Tortája versenyre. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan alkotások is a zsűri asztalára kerültek, melyeket a cukrászok a fehérmák, a bergamott, a hibiszkusz vagy éppen a kardamom felhasználásával alkottak meg. De a slágerízeknek a „nagy klasszikusok” bizonyultak, mint a sárgabarack, a dió, a csokoládé, a felekeribizli és a málna

– olvasható az Egy Csepp Figyelem Alapítvány weboldalán.

A program elsődleges célja, hogy a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthetőek legyenek a kiválasztott édességek, melyeket bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek és az egészséges életmód hívei is. A kreációk elkészítéséhez a versenyzők a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhattak.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2025. évi döntőjébe a következő torták jutottak be:

  • Álmodozó – Kovács Alfréd, Édes Vonal Cukrászda – Vác (Főbb ízek: meggy, étcsokoládé, fehércsokoládé)
  • Bíborköd – Lawal-Papp Zsófia, Papp Cukrászda – Makó (Főbb ízek: feketeribizli, tökmag, angolkrém)
  • Cseppharmat – Lakatos Pál és Bicsérdi Viktória, Levendula és Kert Cukrászda – Szigetszentmiklós (Főbb ízek: alma, dió, vaníliás fehércsokoládé)
  • Meggy Mandula Szimfónia – Benczur Sándor, Kovács János, Marcipán Cukrászda – Hódmezővásárhely (Főbb ízek: meggy, mandula, málna)
  • Nyári ébredés – Vadócz Jenő és Pethő Gábor, Promenád Kávéház, Balatongyörök (Főbb ízek: dió, sárgabarack, mascarpone)


6 fotó

A nyertest, csakúgy, mint a Magyarország Tortája győztesét, júniusban választja ki a zsűri. A két tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és augusztus 19-től az ország számos cukrászdája árusítja majd.

A verseny történetében egy alkalommal a Beszterce rózsája, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült alkotása lett Magyarország cukormentes tortája. Arról a napokban írtunk, melyik az az öt cukrászati remek, ami bekerült a Magyarország tortája verseny idei döntőjébe.

Kapcsolódó
Hogyan lett cukormentes Áfonya hercegnő tortája?
2016 cukormentes országtortája szigorú ellenőrzéseken ment keresztül.

The post Ezek az ország legjobb cukormentes tortái first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed