Ezen a Mercedesen glória kerül az utasok feje fölé

Vitán felül áll, hogy a 6 éve kötelezővé tett glória (angol nevén Halo) számos versenyző életét megmentette a Formula-1-ben és a különböző nevelőszériákban. Nagy valószínűséggel Lewis Hamilton is azért állhatott ott a PureSpeed bemutatóján, mert 2021-ben a biztonsági berendezés megtámasztotta Max Verstappen Red Bullját, így az nem a hétszeres világbajnok fejére esett a 2021-es Olasz Nagydíjon. Nos, a most bemutatott roadsteren a márka állítása szerint szintén fontos biztonsági elem, de a fotók alapján éppen a két ülés közé került, így a gyári tartozékként járó aerodinamikailag optimalizált bukósisakok nélkül nem érdemes elindulni, hiszen szélvédő sincs.

Hirdetés


A PureSpeed némiképp túlmutat önmagán, hiszen az újonnan induló Mythos modellcsalád első fecskéje. A Mercedes a sorozat részeként kizárólag kis példányszámban gyártott, különleges autókat fog kiadni, ennek fényében nem meglepő, hogy a márka hiperautójánál, az AMG ONE-nál is ritkább lesz, ebből ugyanis mindössze 250 készül – az ugyancsak F1-es géneket tartalmazó modellből 275-öt gyártanak.

Mivel hivatalosan koncepcióautóként mutatták be, egyelőre nem tudni milyen motor kerülhet a különlegességbe, következésképp a teljesítményről sem állnak rendelkezésre adatok. A gyártás kezdetét a jövő évre ígéri a Mercedes, így legkésőbb akkor kiderülhetnek a technikai adatok és a vételár is.

Hirdetés

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed