„Ha nem egy pökhendi miniszterelnökünk lenne, akkor a magyarok hangja is érvényesülhetne a világban”

A következő kérdés, hogy Európának stratégia autonómiára van szüksége, vagy az Egyesült Államokkal kell tandemben mozognia?

Dobrev szerint kell önálló védelmi erő és hadiipar Európában, de kell önálló élelmiszerbiztonság is szerinte, erre a Covid ráerősített. Központosítottabb külpolitika és gazdaságpolitika kell, ha nem egy pökhendi miniszterelnökünk lenne, akkor a magyarok hangja is érvényesülhetne a világban, tette hozzá.

Ezután következett Toroczkai László, aki azt mondta, több pólusúvá alakul a világrend, ami jelenthet világháborús veszélyt, de jelenthet lehetőséget a nemzetgazdaság számára, ami nem a globalista gazdaságpolitikát követné. Ha ezt nem tudjuk megteremteni, akkor úgy járunk, mint az unió a kreativitás, az innováció hiánya miatt.

Az egyik legfontosabb kérdés Donáth szerint, hogy hol képzeljük el Magyarországot és Európát a világban. Ha Európa lemond arról, hogy birodalomként tekint magára, akkor nem arról lesz szó, hogy egyáltalán labdába tud-e rúgni, hanem mindenki elmegy mellettünk.

The post „Ha nem egy pökhendi miniszterelnökünk lenne, akkor a magyarok hangja is érvényesülhetne a világban” first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed