Halottá nyilvánították a hét éve meggyilkolt VV Fannit

Hét évvel eltűnése után halottá nyilvánította a Pesti Központi Kerületi Bíróság Novozánszki Fannit, írja a Blikk.

„Jogilag valóban vége a procedúrának, ám azt soha nem felejthetjük el, hogy Fanni holtteste a mai napig nem került elő,”

kommentálta a lapnak az eljárást a családot képviselő ügyvéd, dr. Lichy József. Novozánszki Fanni 2017-ben tűnt el, holtteste azóta sem került elő.

A dunaújvárosi B. Lászlót húsz évre ítélte a bíróság 2023 májusában a lány megölése miatt. A vádirat szerint a férfi és VV Fanni találkozót beszéltek meg 2017. november 20-ára a nő lakására, ahol a gyanúsított „a sértett halálába is belenyugodva” bántalmazta. A lakás kirámolása után „a magatehetetlen állapotban lévő sértettet kézben levitte az autóhoz, annak hátsó ülésére tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz”, ahol a férfi a korábbi bántalmazás következtében eddigre már életét vesztett sértett holttestét összekötözte és a gépkocsi csomagtartójába helyezte. Másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül „a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte”. A gyilkosság után még egyszer felment a nő lakásába különböző értéktárgyakért.

B. László az ügy kezdetétől fogva azt állította, nem ölte meg Novozánszki Fannit, sőt segíteni érkezett a lány dunaparti lakásába, ahová Fanni barátnője, B. Erika hívta, mondván, Fanni alkoholt és kábítószert fogyasztott, és rosszul van. Készült viszont olyan kamerafelvétel, ami azt mutatja, hogy a férfi hurcolta le a lány elernyedt testét a mélygarázsba.

B. László korábban elismerte bűnrészességét, de állítása szerint az ő feladata csak annyi volt, hogy átadja az eszméletlen lány testét két másik férfinak.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed