Halleluja névre keresztelték a jubileumi szentév hivatalos kézműves fagylaltját, amely egy szicíliai cukrászmester kreációja, és a zarándokok márciusban a Szent Péter térnél is megkóstolhatják.
A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja. A Halleluja Vincenzo Squatritónak, a Messina mellett található, kétezer lakosú Olivieri fagylaltmesterének kreációja, amely elnyerte a Riminiben tartott nemzetközi kézműves fagylalt-, cukrász- és pékipari kiállítás első díját a kézműves fagylaltok kategóriájában. A versenyen egész Európából harminc mester mérte össze tudását.
A Halleluja fagylalt ötlete a fagylaltkiállítás és az evangelizációért felelős vatikáni hivatal együttműködésének eredménye, amelyhez az olasz élelmiszeripari tárca is támogatását adta.
Március 24-től, a kézműves fagylalt európai napjától kezdve Európa-szerte megkóstolhatja a közönség a Halleluja fagylaltot minden olyan kézműves fagylaltozóban, amely csatlakozik a kezdeményezéshez.
A fagylaltkiállítás közlése szerint a kontinens különböző részein a fagylaltmesterek helyi termékekkel is gazdagíthatják a Halleluja eredeti változatát.
Vincenzo Squatrito, aki ikertestvérével 1994 óta vezeti a családi cukrászatot, 2015-ben elnyerte az olasz kézműves fagylaltmesterek Oscar-díját.
Arról is ismert, hogy megnyitotta a világ első granita iskoláját. A Szicília gasztrokultúrájához tartozó granita enyhén édesített, félig fagyasztott szorbetféle. (MTI)
Aki szereti a szokatlan ízeket, ne hagyja ki a szotyifagyit, a hekkfagyit és a főtt kukoricás fagyit sem!
The post Hivatalos fagyija is lett a szentévnek first appeared on Sokszínű vidék.