Húzósabb a Balatonon étkezni, mint az olasz tengerparton

Ma már nem feltétlenül drágább a tengerparton nyaralni, mint a Balatonon – írta a Pénzcentrum.

A portál egy friss videót tett közzé, melyből megtudhatjuk, mennyit költ étkezésre egy átlagon magyar nyaraló Szardínia szigetén.

Korábban megvizsgálták, 2024-ben mennyibe kerül egy nap a Balatonnál, hogyan változtak az árak az élelmiszerek és a szállások terén, valamint beszélgettek vendéglátósokkal az idei helyzetről. Mint kiderült, egy háromnapos hosszú hétvége egy négyfős családnak 170 ezer forintjába került, utazási költségek nélkül. Egy vendéglátós szerint a munkaerőhiány drágítja az éttermi árakat, és már nyugati béreket kell fizetni a mostani dolgozóknak.

Ma már nem feltétlenül drágább a tengerparton nyaralni, mint a Balatonon, Horvátország, Olaszország sem kerül többe, leszámítva az utazás költségét.

Egy friss TikTok videóból az olasz tengerparti büfék, éttermek, fagyizók árait is megtudhatjuk. Ezek szerint Szardínia szigetén

pisztáciás croissant: 1,8 euró (710 forint)
margherita pizza: 6 euró (2370 forint)
tintahal karika 18 euró (7100 forint)
tomato gnocchi 14 euró (5530 forint)
fagylalt: 3 euró (1184 forint)

A reggelit leszámítva egy fő napi étkezése így összesen 17 594 forintot tett ki. A Balatonon számításaik szerint az étkezés napi költsége pedig átlagosan nagyjából 37 500 forint lehet.

Tóth Ákos, az Utazómajom Facebook oldal tulajdonosa korábbi nyilatkozata szerint a luxuskategóriás nyaralások árai a világban mindenhol hasonló árkategóriában vannak, az alsó-középkategóriás nyaralásoknál viszont külföldön alacsonyabbak az árak, mint a Balatonnál.

Kapcsolódó
Drasztikusan emelkedhetnek az árak a balatoni büfékben
Az 1500 forintos menüt el kell felejteni.

The post Húzósabb a Balatonon étkezni, mint az olasz tengerparton first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed