A mandarin az őszi-téli időszak kedvelt gyümölcse: finom íze ellenére azonban sokaknak nehézséget okoz a meghámozása, írta a Startlap.
Az első módszerhez mindössze egy késre van szükség. A mandarint egy vágódeszkára helyezve középen ketté kell vágni. Ezután a héjat kifelé kell fordítani, így a gyümölcs szeletei könnyen hozzáférhetők, anélkül, hogy a kezünk ragacsossá válna.
Van egy másik, szintén hatékony hámozási trükk is: ennél a mandarin tetejét és alját kell levágni, majd a héjat egy hosszanti vágással lemetszeni. Ezután a gyümölcs egyszerűen kigörgethető a héjából, a gerezdek pedig egy mozdulattal szétválaszthatók. Mindkét módszerrel néhány másodperc alatt, kevés kosszal hámozhatjuk meg a finom gyümölcsöt.
Ezért fogyasszunk mandarint
A mandarin C-vitaminban gazdag citrusféle, amely kiválóan erősíti az immunrendszert, de tartalmaz még B-vitaminokat, folsavat, valamint ásványi anyagokat, mint a vas, kálium, kalcium, magnézium és cink, és magas rosttartalma emésztést segítő és méregtelenítő hatású. Különösen ajánlott a téli, megfázásos időszakban, mivel tápanyagai segítenek a szervezet ellenálló képességének növelésében.
A közelmúltban megmutattunk 5 tippet a krumpli tárolásához, melyek segítségével nem puhul meg és nem csírázik ki a burgonya. , valamint azt is megosztottuk, hogy hibát követünk el, ha csak sima vízzel mossuk meg a gyümölcsöt, mert a zöldségek és gyümölcsök felületén növényvédő szerek maradhatnak, amik hosszú távon egészségügyi kockázatot jelenthetnek.
The post Így pucolhatjuk meg pillanatok alatt a mandarint, és a kezünk sem lesz ragacsos first appeared on Sokszínű vidék.
