Karácsony Gergely tárgyalna Magyar Péterrel

„Ennél egy kicsit nagyobb győzelmet írtam arra a szalvétára, nagyjából azt, ami 19-ben volt, tehát 50-44” – mondta a Telexnek Karácsony Gergely főpolgármester arról, hogy vasárnap milyen, általa vélt eredményt írt fel egy szalvétára. A végleges eredmény nem 14 százalékpontos különbség lett, hanem mindössze 0,04 százalékpontos, ami csak 324 voks előnyt jelent. Karácsony megjegyezte azt is, hogy soha ennyien még nem szavaztak főpolgármesterre.

Vitézy Dávid egyébként jelezte, hogy újraszámoltatják a szavazatokat a több tízezer érvénytelen miatt. A főpolgármester szerint az újraszámlálás nem politikai, hanem jogi kérdés, bizonyíték kell, hogy történt-e visszaélés. A Telexnek azt is mondta, hogy

ha választási csalásról beszélünk, azt a Fidesz követte el.

Közölte, kihívója, Vitézy Dávid nem nagyon jöhet szóba, mint alpolgármester. A politikus szerint a közgyűlési többsége meglesz, a Fidesz „a fasorban sincs”. Alapból optimista a Tisza Párt képviselőivel való együttműködés kapcsán is – fejtette ki.

A főpolgármester a hivatalos eredményhirdetés után tervezi, hogy beszél Magyar Péterrel is, úgy mint az összes többi listavezetővel is felveszi a kapcsolatot. A Tisza Párt vezetője korábban bejelentette, hogy koalíciókötés kizárt a Karácsony Gergely vezette DK-MSZP-Párbeszéd alakulattal. A főpolgármester szerint azonban nem is kell koalíciót kötni, arról azonban még nem akart nyilatkozni, hogy hogyan képzeli el a közös munkát, hangsúlyozta, a városnak működnie kell.

The post Karácsony Gergely tárgyalna Magyar Péterrel first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed