„Ki akarom nyírni magam, és nem egy embert akarok magammal vinni. Molotov koktélt dobok még a rendőrautóra is!””

Börtönbe küldené a Nógrád Vármegyei Főügyészség azt a terrorcselekménnyel fenyegetéssel vádolt 38 éves cserhátsurányi férfit, aki tavaly szeptemberben háromszor is megfenyegette a rendőrséget.

A főügyészség közleménye szerint az ominózus este a férfi felhívta ittasan a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, és közölte, hogy „Ha a rendőrség nem megy ki a lakcímére és a rendőrök nem lövik le, akkor ő nyit rájuk tüzet, illetve golyót ereszt a fejébe.” Azzal is fenyegetőzött, hogy rálő a rendőrök kocsijára, a kapuba pedig Molotov-koktélt tesz.

Ezt követően a férfi a segélyhívót hívta, és azt mondta az operátornak, hogy öngyilkos merényletet szeretne végrehajtani, majd robbantással fenyegetőzött:

Robbantsak valamit? Most komolyan, tűzijátékot szeretne? Ki akarom nyírni magam, és nem egy embert akarok magammal vinni. Molotov koktélt fogok dobni még a rendőrautóra is!

A harmadik hívásakor pedig már kérdőre is vonta a rendőrséget.

„Na, hol vannak? Majd fognak jönni? Addig robbantsak egyet? Molotov-koktéllal! Csináljak valamit, hogy komolyan gondolják. Most csinálok egy kis robbantást, hogy élvezzék a házi társaságot. Majd utána beszélünk.”

A rendőrséget fenyegető férfit a TEK-esek fogták el. A főügyészség két év börtönt és két év közügyektől eltiltást kért az elkövetőere előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy a 362 ezres bűnügyi költséget is fizettessék meg vele.

The post „Ki akarom nyírni magam, és nem egy embert akarok magammal vinni. Molotov koktélt dobok még a rendőrautóra is!”” first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed