Kiderült, mennyi húst fogyasztanak a magyarok: ezt a fajtát vásárolják most a legtöbben

Az elmúlt évek gabonatermesztési- és szállítási hírei, valamint a sokkoló energiaárak mellett kevesebb figyelmet kapott egy lassabb, de nem kevésbé jelentős kontinentális változás. Ez pedig a nagy, európai agrárátrendeződések folyamata, melyben egyértelműen felértékelődik Közép-Európa mezőgazdasága. E változás részeként él át izgalmas időszakot a takarmányipar is, az állattenyésztési szektorok nyugati országokból való kiszorulása és áthelyeződése, részben pedig a baromfira irányuló húsfogyasztási szokások változása és annak növekedése miatt. A teljes képet mindemellett az ukrán agrártermelés jelenlegi és jövőbeni hatása is színesíti. A lengyel és a román szakértők mellett a magyar UBM nyilatkozott a helyzetről az Agrárszektornak, mely utóbbi a régiós változások között remek magyar terjeszkedési (kiruházási) lehetőségeket is lát.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed