Kinek az érdekét szolgálják az Oroszország elleni uniós szankciók?

Az ukrajnai háború a következő témakör, a kérdés az, hogy az uniós szankciók Magyarországot, vagy a háború érdekét szolgálták inkább?

Nem lesz háború, magyar embereket nem visznek harcolni, minden ilyesmi Orbán Viktor hazugsága, és ne higgyék el neki

– kezdte válaszát Dobrev, hozzátéve, hogy elképesztő az uszítás, ami zajlik.

Ajánlja Orbán Viktor figyelmébe a fideszes Németh Zsolt gondolatait, aki azt mondta, hogy ha a szankciók nem lettek volna, akkor az oroszok már a magyar határon lettek volna. Döbbenetes szerinte, hogy ki-be járkál az orosz titkosszolgálat az állami intézményeknél. Az a magyarok érdeke, hogy Putyin ezt a háborút ne nyerje meg. A magyarok biztonságát szerinte nem az egységes európai fellépés fenyegeti, hanem Orbán Viktor politikája.

Le Mariettának az a javaslata, hogy mire használják azokat a kamatokat, amiket a lefoglalt orosz vagyonokból szereztek. A Kutya Párt ezt is betenné a Robin Hood alapba, és szétosztaná az emberek között. Egyébként fontosnak tartják, hogy támogassák az ukránokat, és folytatják a munkát, hogy segélycsomagokkal segítség az ukránokat. A szankciók Magyarországot azért szolgálják, mert megelőzi, hogy Putyin még egy hekkert vegyen fel, aki betör külügyminisztérium rendszereibe.

Donáth Anna szerint nem kérdés, hogy Ukrajnának kell nyernie, hiszen honfitársaink is élnek ott. A történelemből tanulva nem jó az, ha az oroszok ott vannak az ajtóban, az ukránok értünk is vívják ezt a háborút, védik a kárpátaljai magyarokat.

A szankciók szerinte működnek, a háború előtt komoly EU-Oroszország gazdasági kapcsolat volt, ezek a szankciók hosszú távon fogják kifejteni a hatásukat.

Gulyás megkérte a résztvevőket, hogy a feltett kérdésre igennel vagy nemmel feleljenek, de Dobrev Klára szerint ez veszélyes. Toroczkai szerint viszont nem, úgyhogy ő be is mondta, hogy Magyarországnak ártanak a szankciók.

The post Kinek az érdekét szolgálják az Oroszország elleni uniós szankciók? first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed