Levadászná Magyar Péter hallgatag EP-jelöltjeit a Demokratikus Koalíció

A DK szerint mivel saját jelöltjeiken kívül csak a Fidesz-KDNP-nek és a Tisza Pártnak van esélye több képviselőt az Európai Parlamentbe küldeni, „érdemes megnézni, ezek a politikusok mit képviselnek”.

„Ezért a DK-MSZP-Párbeszéd közös lista második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjei vitára hívják a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét” – közölte a párt. A közlemény szerint

Dr. Molnár Csaba várja Gál Kingát és Dávid Dórát. Dr. Vadai Ágnes várja Gyürk Andrást és Tarr Zoltánt. Rónai Sándor várja Győrffy Balázst és dr. Kulja Andrást. Tüttő Katalin várja Hölvényi Györgyöt és Lakos Esztert.

Feltételei nincsenek a DK-nak, nekik bárhogyan bármikor jó. Lehet pártonként egy fővel, de lehetnek többen is, sőt ha a lista ötödik helyezettjénél nem akarnak a többiek megállni, nekik az is megfelelő.

A gyurcsányi mesterterv lényege könnyen megfejthető, a DK-sok a Tisza vezérét és embereit próbálják zavarba hozni, ugyanis onnan Magyar Péteren kívül senki sem szokott nyilatkozni, a lista élmezőnyének tagjai gyakorlatilag elérhetetlenek voltak az elmúlt hetekben. Mindeközben a Demokratikus Koalíció joggal tekintheti fő ellenfelének a Tiszát a választásokon, hiszen Magyar pártja a felmérések szerint nemcsak a Fidesztől vagy a Momentumtól, hanem nagy valószínűséggel az ellenzék eddigi legerősebb alakulatától is rengeteg támogatót szerzett.

Frissítés: Magyar Péter nem habozott mindezekre gyorsan reagálni, és ezt a 444 közösségi oldalán tette. Ezt írta: „Szuper. Mi viszont nem csinálunk viccet a vitából. Örülök, hogy a TISZA Párt elérte, amit Önöknek 14 éve nem sikerül, hogy legyen a »köz«televízión vita. Igyekszem azt is elérni, hogy ezen vita feltételei legalább nagyjából korrektek legyenek. A jelöltjeinkkel addig is járjuk az országot, hogy minél több honfitársunkkal találkozzunk.”

Következtetésünk: A Tisza-lista második-ötödik helyezettjei nem fognak vitázni a DK második-ötödik helyezettjeivel.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed