A húsleves lett az a magyar étel, amelyik a Taste Atlas szavazásán bekerült a világ száz legjobbja közé. Az NLC beszámolója szerint a honlapon több mint 11 ezer nemzeti étel, s 24 ezer étterem szerepel, az oldalnak 50 ezer regisztrált felhasználója van, ők szavazhatnak a világ legjobb konyháira, éttermeire.
Ezúttal összesen 11 258 nemzeti ételre lehetett szavazni, és 367 847 voks érkezett.
Az első helyen a kolumbiai konyha remeke, a lechona végzett: ez egészben sült sertés, hagymával, borsóval, burgonyával, friss fűszerekkel és különböző fűszerekkel töltve. A második helyen az idehaza sokkal ismertebb, s szélesebb körben fogyasztottabb nápolyi pizza zárt, a dobogóra még a brazil picanha fért föl. Ez a Dining Guide írása szerint a brazil barbecue. A hagyomány szerint a cowboyok izzó parázs fölött, vastag fémnyárson sütötték meg a húst, és egyszerűen sóval ízesítették. A picanha tulajdonképpen hátszín felső részét jelenti, rajta a vastag zsírréteggel, amitől hihetetlen ropogósra és ízletesre sül és pirul a hús.
A tízbe kétféle török kebab is odaért, az élbolyban ott vannak a thai, a kínai, a mexikói, az indiai konyha remekei, de olyan idehaza kevésbé ismert iskolák képviselői is, mint az algír, az etióp vagy éppen a Puerto Ricó-i.
The post Magyar ételt is beszavaztak a világ legjobbjai közé first appeared on 24.hu.