Megérkezett a ROG Ally X

Megérkezett a ROG Ally X, amely nem a tavalyi modell utódja lett, hanem az eredeti ROG Ally továbbfejlesztett változata.

A legnagyobb előrelépést az akkumulátor méretének emelkedése jelenti. A korábbi 40Wh-ás aksi helyett ez a változat 80Wh-ás akkuval érkezik.

A gyártó nem árult el részleteket az akkuidőt illetően, azonban sejthető, hogy nagyjából kétszer akkora üzemidőre számíthatunk, mint a sima ROG Ally esetében.

Az eredeti Ally 512 GB-os tárolója helyett ezúttal 1 TB-os PCIe NVMe SSD-t kapunk, ráadásul az elterjedtebb M.2 2280-as típusút, ami egyszerűbbé és megfizethetőbbé teszi a cserét. Memóriából a 16 GB-os 6400 MHz-es LPDDR5-ös RAM helyett 24 GB-os 7500 MHz-es LPDDR5-ös konfigurációt kapunk.

Az ASUS a hűtésen is változtatott. Az új, vékonyabb ventilátoroknak köszönhetően 10%-kal növekedett a légáramlás. Ezúttal már a kijelzőt is hűti a rendszer és az előző Ally esetében a hűtőnyíláshoz való közelsége problémás működésű microSD kártyafoglalat is máshová került.

A külsőn is eszközöltek változásokat. Az élek lekerekítettebbek, a fogantyúk mélyebbek, így stabilabb és kényelmesebb fogást biztosítanak. A joystickek fejlődtek, és az elhelyezésüket is optimalizálták. A D-pad is átalakult, körkörös mozgás esetén kevésbé ragad be. Az ujjlenyomat-olvasó könnyebben megtalálhatóvá vált. A visszalépés gombokat a véletlen lenyomások elkerülésének érdekében lekicsinyítették.

Az Ally ROG XG Mobile Interface csatlakozóját USB-C váltja, melyből így már kettő is van, az egyik Thunderbolt 4-es, a másik pedig USB 3.2 Gen 2-es. A változások a súlyban is megmutatkoznak: az Ally X 678 grammos, vagyis 68 grammal többet nyom, mint a sima Ally.

A Ryzen Z1 Extreme processzor változatlan, ahogy a 7 hüvelykes, 120 hertzes 1080p-s, FreeSync Premiummal érkező IPS LCD kijelző, a hangszórók, a vezeték nélküli kapcsolódási lehetőségek és a 65 wattos töltő is. Szoftveres téren az eszköz Windows 11 Home-ot futtat, de már az újabb ASUS Armoury Crate SE-vel jön, amit a sima Ally is megkap a későbbiek során. A kézikonzol Magyarországra júliusban érkezhet, 380 000 forintos áron.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed